FAQ

 


AKUSTIK

Giver glasvægge en dårlig akustik?

En glasvæg kan selvfølgelig ikke forbedre akustikken i dit hjem. Men glasvæggen er heller ikke så slem, som du måske tror. Overflader på gulve, lofter og vægge samt møbleringen i dit hjem er med til at bestemme lydkvaliteten i dit hjem. Hårde overflader, som fx glas, reflekterer lyden, men det gør trægulve, gipslofter og gipsvægge også. Derfor burde man ikke bekymre sig om akustikken, når valget står mellem en glasvæg eller gipsvæg - der er så at sige ikke den store forskel.

 

Hvordan kan jeg forbedre akustikken i mit hjem?

Når du går ind i et helt tomt rum uden møbler er akustikken som oftest dårlig. Når rummet er møbleret, vil du opleve, at lydkvaliteten er blevet bedre. Dette skyldes, at bløde materialer som senge, polstrede møbler, tæpper, gardiner og bogreoler med bøger er med til at absorbere lyden frem for at reflektere den. Du kan altså forbedre akustikken ved hjælp af din indretning. Er du igang med at renovere hus, kan du med fordel forbedre akustikken i dit hjem med lofter i troldtekt, som er et lydabsorberende materiale. 

 


GLASTYPER

Hvad er lamineret glas?

Sikkerhedsglas, som består af to eller flere lag glas med mellemliggende plastfolie, der smeltes sammen ved forhøjet temperatur og tryk. Når lamineret glas revner, holder materialet mellem glaslagene sammen på glasskårene, så du ikke skærer dig. Folien kan være klar som glasset eller mat, hvis du ønsker en matteret effekt.

 

Hvad er hærdet glas?

Sikkerhedsglas, der har gennemgået en proces, hvor det opvarmes til ca. 650 grader, hvorefter det chokafkøles. Når glasset hærdes opstår der spændinger i glasset, som gør det stærkt og glasset bliver 3-5 gange stærkere end inden hærdning. Hærdet glas er stærkere end lamineret glas. Til gengæld går hærdet glas i mange tusinde stykker hvis det smadres, men stykkerne er ikke skarpe.

 

Hvad er forskellen på mat og frosted/satineret glas?

Satineret glas, også kaldet frosted glas, er hærdet eller lamineret glas hvor den ene side af glasset syreætses, så glasset fremstår sandblæst. I forhold til sandblæst glas er satineret glas lettere at holde rent, idet den ætsede overflade er glat. Satineret glas tillader 85% af solens stråler at trænge igennem. Når satineret glas anvendes til bruseafskærmninger, bør den syreætsede overflade ikke udsættes for direkte vandpåvirkning, idet den matte effekt ophører, når glasset er vådt. Derfor bør den ætsede overflade være på ydersiden af brusenichen. 

 

Mat glas er lamineret glas, hvor plastfolien mellem glaslagene er mat frem for klar. Ved mat glas trænger ca. 50% af lyset igennem.

 

 


LAKERING

Hvad er standardfarven?

Standardfarven på vores profiler og sprosser er 'silver', men vi kan mod tillæg lakere profiler og sprosser i alle RAL-farver.

 

 


LEVERING

Leveres og monteres min vare samme dag?

Det kommer an på hvem, der monterer. Hvis vores egne montører skal montere bliver varen leveret og monteret samme dag. Bor du derimod i en del af landet, hvor det er mere hensigtsmæssigt, at en af vore andre samarbejdspartnere monterer, vil varen blive sendt med fragtmand, og så kommer montøren efterfølgende på en aftalt dag og monterer. 

 

Hvad er etagetillæg?

Vi leverer som udgangspunkt dine varer til fortov. Skal varerne bæres længere op vil der være et etagetillæg som udregnes pr. levering. Du kan læse mere om vores leveringsbetingelser her.

 

Leverer I til ikke-brofaste øer?

Hvis du bor på en ikke-brofast ø i Danmark, vil der være et fragttillæg, og du skal derfor kontakte os på mail@silton.dk. Vi bestræber os på at finde den hurtigste og billigste løsning, således at du får den bedst mulige pris. Du kan læse mere om vores leveringsbetingelser her.

 

Skal jeg være hjemme ved levering?

Vi foretrækker, at du er hjemme ved levering. Fragtmanden ringer gerne 1 time i forvejen, hvis du bor tæt nok på til at kunne køre hjem fra arbejde. Vi kan også, efter aftale med dig, sætte varen et aftalt sted, hvis det passer dig bedre. 

 

Kan jeg selv hente mine varer?

Ja, du kan også vælge selv at hente dine varer kvit og frit på vores adresse i Grindsted. 

 


LYDREDUKTION

Hvad er lyddæmpningen på glas?

Lyddæmpning på glas er op til 38 dB. Dæmpningen på vores standardglas (6,38mm) er 32 dB

 

Til sammenligning: 

Type   Hulrum Antal dB
Gipsvæg med 1 lag gips Uden isolering   30 dB
Gipsvæg med 2 lag gips Uden isolering 45 mm 36 dB
Gipsvæg med 2 lag gips Uden isolering 70 mm 40 dB
Gipsvæg med 2 lag gips Med isolering 45 mm 40 dB
Gipsvæg med 2 lag gips  Med isolering  70 mm 48 dB

 

 

 

 

 

 

 Er glasdøre mere lyddæmpende end skydedøre?

Glasdøre med karm er mere lyddæmpende end skydedøre, da glasdøre lukker mere tæt, hvorimod skydedøre, pinoldøre og foldedøre har lidt luft i siderne. 

 


MONTAGE

Hvor har I montører?

Vi monterer i hele Danmark. Ud over vores egne montører i Grindsted, samarbejder vi med følgende montører:

  • Snedkermesteren, Gentofte
  • Egil Rasmussen A/S, Billund

 

Kan jeg selv montere?

Du kan naturligvis selv montere, hvis du ønsker det. Vi vedhæfter en montagevejledning til ordrebekræftelsen, som I får på mail og står selvfølgelig til rådighed, hvis du har nogle spørgsmål undervejs. Desuden findes montagevejledninger også her på hjemmesiden.

 

Hvordan monteres glasvæggene?

SLIM

Vores SLIM vægsystem monteres typisk således, at der ikke bliver boret i gulvet. Dette betyder, at du kan fjerne eller flytte væggen uden at gulvet har taget skade. Hvis du vælger en nedfræset køreskinne til skydedøren, vil denne naturligvis blive fræset ned i gulvet. 

Topskinne monteres med skruer. Soklen placeres på gulvet (skal gå fra væg til væg). Startprofil (mod væg) placeres oven på soklen og skubbes op i topskinnen og fastgøres til væggen med skruer. Der monteres anslagsbørster vandret i toppen af faste moduler (er typisk allerede sat på ved modtagelse). Faste moduler monteres ved at løfte modulerne op i topskinnen og herefter placere dem på soklen. Ved samling af flere faste moduler monteres til sidst clipsprofiler imellem de faste moduler. Sideprofilet på faste moduler mod døråbning går helt til gulv og er derfor længere i den ene side. På skydedøre monteres lodrette anslagsbørster. 

 

CLEAR

1. Loft-, gulv- og vægprofiler monteres med skruer. 

2. Glasset skubbes op i loftskinne og sættes i lod i bundskinne.

3. Mellem glas og glasprofiler monteres skubbebånd.

4. Glasmodulerne samles med 3mm klare selvklæbende fugebånd.

 


OPMÅLING

Kommer I og måler op?

Vi vil meget gerne komme og måle op for dig, hvis du ønsker det. Når tilbuddet er accepteret, kan vi foretage en kontrolopmåling og vi påtager os derefter al ansvar for korrekt opmåling, såfremt vægge, gulve og lofter står færdige inden opmåling. Prisen for dette vil fremgå i tilbuddet.

 

Kan jeg selv måle op?

Ja, du kan godt selv stå for opmålingen. Det er dog dit eget ansvar, hvis målene ikke passer. Hvis du selv vil stå for opmålingen, kan du læse vores anbefalinger her.

 


PROFILMÅL

Profilmål: SLIM

Profil Højde Bredde
Loftprofil (1 spor) 40 mm 48 mm
Loftprofil (2 spor) 40 mm 97 mm
Enkelt køreskinne 6 mm 25 mm
Enkelt køreskinne (nedfræset) 6 mm 20 mm
Startprofil mod væg   60 mm
Clipsprofil mellem faste moduler   60 mm
Profil på skydedør   20 mm
Sprosse (både delt og påklæbet)   28 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profilmål: CLEAR

Type

Højde

Loftprofil 40 eller 60 mm
Gulvprofil 20 eller 30 mm
Vægprofil 20 eller 30 mm
Gulvskinne til skydedør 6 mm

 

 

 

 

 

 


SHOWROOM

Hvor har I showroom?

Grindsted

Vi har et showroom på vores fabrik i Grindsted nær Billund. 

 

Her kan du se eksempler på følgende: 

  • SLIM glasvægge (inkl. New Yorker-vægge)
  • CLEAR glasvægge
  • Glasdøre
  • Skydedøre
  • Garderobeinventar
  • LIGRAN
  • SWING SLIM

 

Du kan besøge vores showroom i Grindsted i vores normale arbejdstid, som er 8.00-15.00.

Vi anbefaler dog, at du ringer og aftaler en tid med os, da vi ikke altid befinder os på kontoret.

 

Roskilde

Vi er desuden så heldige at få lov til at udstille en New Yorker-glasvæg med skydedør hos Unelco A/S i Roskilde. Det er tilladt at komme inden for nedenstående åbningstider, men bemærk venligst, at de ansatte ikke kan rådgive om vores produkter.

 

UNELCO A/S
Langebjerg 35 A

4000 Roskilde

 

Åbningstider:

Mandag-Torsdag: 8.00-16.00

Fredag: 8.00-15.00

 


TILBUD

Hvor lang tid går der før jeg modtager et tilbud?

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt - gerne samme dag eller senest indenfor 1 til 2 hverdage.

I forbindelse med ferier, hvor virksomheden holder ferielukket, besvarer vi din henvendelse, når vi vender tilbage på kontoret.

Hvis du ikke har modtaget noget fra os, anbefaler vi, at du tjekker dit spamfilter eller kontakter os igen enten via mail@silton.dk eller tlf. 51 57 08 57.